mandag 4. oktober 2010

OKTOBER

Då va me faktisk komt øve i oktobermåned. Men først må eg visa litt bilde fra septemper :) Her på "Arvore da vida" he di starta en tradisjon. Den siste torsdagen i kver måned he di felles bursdagsfeiring for ungane som e me på prosjektet. Så 30.09 fekk me gleden av å vær me på detta. D va stas. Då va d leking, vising a bilda, å gaveutdeling t ungane som hadde hatt bursdag denna måneden.









På lørdag va me heima hos to av ungane som e me i prosjektet. Dei e nogen a di få ungane som ikje bor i slummen, men som he fått vær me av andre grunna. D va ein spesiell opplevelse å få se koz di bodde. Sjøl om di ikje bodde i slummen, kan eg ikje akkurat sei at boforhollane her va så mye bær.

Detta e "huse" kor jentå (på bildet nere t høyre) bor. Hu he fått bo her som en midlertidlig løsning. Moren og 3 av barna har flyttet fra dem, og faren er derfor alene med den ene datteren og to sønner. De deler egentlig på et lite skur som består av bare et rom. Og det sier seg vel kanskje selv at det ikke er en ideel løsning for en jente på rundt 10 år.



 I dag he "barnas dag" begynt her på prosjektet. Eller rettere sagt "barnas uke". D va en pangstart me hoppeslott, sukkerspinn, ballongutdeling å mer. Nesten alle barna va samla på samme ti. Detta e mildt sagt ikje kverdagskost for dessa ungane. Altså rundt 120 barn på en gang. D va kaos, men veldi kjekt :)
Her e nesten alle barna som e me på prosjektet.

 






Her er kjøkkenpersonale i full gang me å lage mat til 120 unger på en gang :) Di gjor som vanli en fabelakti jobb. I dag va d makaroni me kjøttdeig, å salat på menyen. Noe som ikke akkurat er daglig kost for å sei d sånn. D e sjeldent et måltid er foruten bønner og ris :)

 D har vært en fantastisk start på en ny måned. På torsdag ska vi "norwegesas" ut på vår første langreise. Da går turen til "foz de Iguacu" som vistnok skal være et fantastisk stort fossefall :) D blir stas. Men d e først ette nogen daga t me "barnas dag"!